Billy Elliot

Billy Elliot

på Victoria Palace Theatre

Pris från 704 kr

Spara up till 48% på Billy Elliot biljettpris på torsdagar!*

Den gripande och varma musikalen Billy Elliot bygger på filmen med samma namn. Fantastisk musik av Sir Elton John. Köp biljetterna här - med rabatt!

En rolig, varm och uppiggande hyllning till en ung pojkes dröm, i en gripande berättelse om att övervinna motgångar. Den ursprungliga berättelsen fångade världens hjärtan och sinnen när filmen gick upp på bio i oktober 2000. Den här gripande filmen som nominerades till tre Oscar och 13 Bafta-utmärkelser slog publikrekord i hela världen.

Denna briljanta musikaluppsättning är en omarbetning av en av världens mest älskade brittiska filmer under det senaste århundradet. Filmen som är skriven av Lee Hall, regisserad av Stephen Daldry och koreograferad av Peter Darling har utvecklats för scenen av samma kreativa team. Filmmusiken har komponerats av musiklegenden Sir Elton John, de senaste 30 årens mest hyllade brittiska sångare och låtskrivare.

NOTERA:
- P g a förekomsten av grovt språk och våld rekommenderar föreställningens producenter inte föreställningen för barn under 12 år! Föreställningen är dock tillåten för barn över 7 år i målsmans sällskap.
- Litet benutrymme mellan stolsraderna.

Andra musikaler i London som är baserade på stora filmsuccéer: The BodyguardThe Lion King, Charlie and the Chocolate Factory 

*Gäller för föreställningar fram till 27/03. 

Fantastiskt 4.5

4.5 Betyg från 39 kundrecensioner
Starkt!

En stark berättelse med fantastiska aktörer. Framförallt barnens insatser bör nämnas, dels förstås Billys, men också Michael, hans bäste vän. Otroligt duktiga dansare båda två, och jag kan inte annat än se en ljus framtid för dess pojkar i den här branschen.

Jenny, Mölndal
MÅN, 07 JUL 2014
4.5
En fantastisk föreställning

Musicalen Billy Elliot är sevärd för alla i åldrarna 10 - 100 år. Den värme, sång och dans som visas, tar andan ur åskådaren och ingen går oberörd därifrån.

Lennart, Örebro
LÖR, 28 JUN 2014
4.5
Rörande

En oemotståndlig Billy Elliot! Fantasifull, rörande och verkligt sevärd!

Yvonne, Malmö
LÖR, 28 JUN 2014
4.5
otroligt bra dansaktörer och musik.

har sett filmen 2 gånger och dom är lite olika men föreställningen var toppen.

Henrik, Karlstad
ONS, 28 MAJ 2014
4.5
Mer än sevärd

Enastående prestation av alla. Roligt, tänkvärt och gripande men mest njutbart. Helt underbart framträdande av alla inblandade. Köp biljetter, njut.

Hans, Lindome
MÅN, 19 MAJ 2014
4.5
Billy Elliot

Riktigt bra musikal. Helt fantastiska barn som var med. En härlig upplevelse med mycket bra musikallåtar. Se den!

Malin, Göteborg
SÖN, 16 FEB 2014
4.5
Fantastiskt!

Jag hade förväntat mig att den skulle vara bra då jag läst många bra recensioner men det här var ju sinnessjukt bra! Kommer på delad förstaplats med Londons Lion King på min lista över favoritmusikaler. Barnskådespelarna är superbra och VILKA DANSNUMMER! Handlingen är jättefin och bra också. Något som är värt att nämna som faktiskt var på MINUSSIDAN var det väldigt smala benutrymme man fick i grand circle, kan vara värt att betala lite extra för att sitta på åtminstone första balkongen, det verkade rymligare där.

Emma, Karlstad
SÖN, 19 JAN 2014
4.5
Lika bra som filmen

... fast live är ändå något extra. Kanske det bästa vi sett. En tydlig berättelse. Underfundig. Fantastiskt agerat av både barn och vuxna. Vi vill om möjligt se den en gång till. Inte förvånad över affischer på stan som sa att den flera år vunnit omröstning som Londons bästa musikal

Björn, Söderhamn
LÖR, 28 DEC 2013
4.5
Spännande, välgjort och bra

Jag och familjen (fru och 16-årig dotter) var där, och vi gillade Billy Elliot. Det var många pampiga "massscener" och med bra skådespelare och dansnummer. Jag hade sett filmen tidigare, och helt ärligt gillade jag kanske den mer, men ändå var musikalen klart sevärd och kan rekommenderas.

Christian, Nissafors
ONS, 06 NOV 2013
4.5
Superbt dansframträdande

Alla som sett den underbara filmen med samma namn kommer njuta av denna föreställningen. Det enda som var mindre bra var en del av musikarrangemanget som stundtals var för tamt för att man skulle känna samhörighet med Billy.

Anna, Nävlinge
ONS, 25 SEP 2013
4.5
Billy Elliot var väldigt bra.

Bra handling och väldigt duktiga barn. Min 12-åring njöt av det också.

Jaqueline, Malmö
TIS, 24 SEP 2013
4.5
Jag har sett Billy Elliot som film så handlingen var känd.

Pojke nr 2 som fick rycka in pga att den förste blev sjuk under föreställningen var en duktig dansare. Speciellt förtjust blev jag i den något äldre dansare som dansade en scen tillsammans med Billy. Sången var OK när alla sjöng tillsammans, men enskildas sångprestationer som t ex danslärarinnan och den döda moderns var direkt dåliga. Alltså: danserna bra, sången sämre.

Maybritt, Lund
TIS, 24 SEP 2013
4.5
Bäst!

Helt enkelt BÄÄÄÄST!!!

Robert, Trollhättan
TIS, 20 AUG 2013
4.5
Det sägs att Billy Elliot är den bästa engelska musikalen någonsin.

Jag vet bara att detta var den bästa jag har någonsin sett, en fantastisk upplevelse. Storyn, musiken, sång och dans av världsklass och huvudrollen som spelas av en 12 årig pojke. Jag rekommenderar denna musikal.

Frederick, Taberg
MÅN, 22 JUL 2013
4.5
Magnificens performance

Splendid and magnificens is all that i can say!

Gunnel, Helsingborg
TIS, 16 JUL 2013
4.5
Fantastisk huvudrollsinnehavare

Teaterlokalen liten och trevlig. Killen som gjorde huvudrollen, Harrison Dowzell, var en otroligt duktig dansare. Föreställningen var berörande. Även min dotter som inte förstod språket uppskattade det och hade god behållning.

Britta, Falkenberg
ONS, 26 JUN 2013
4.5
Billy Elliot

En fantastisk föreställning kan varmt rekomendera

Leif, Skärholmen
LÖR, 22 JUN 2013
4.5
Måste ses!!

Så himla duktiga skådespelare och man kunde inte sluta förundras hur barnskådespelare kan vara så pass bra. Bra effekter med ljus och ljud. Vi kunde inte sluta le den kvällen :D

Emma, Brämhult
SÖN, 16 JUN 2013
4.5
En kväll att minnas!

Jag rekommenderar Billy Elliot starkt!

Jag har sett många musikaler i mitt liv och Billy Elliot hör definitivt till en utav de bästa. Den bjöd på många olika känslor. Man skrattade, ibland kom även en tår, det var historiskt och verklighetstroget och det var lätt att känna igen sig i många situationer. Skådespelarna var väldigt väldigt duktiga, framför allt alla barn, inte minst Elliot själv. Även scenografin och koreografin var högst imponerande.

Trevlig personal och väl anpassat för handikappade. Jag var där med min mormor som är rullstolsbunden men det var inga problem. Personalen var till god hjälp, det var lätt att hitta rätt, besöka toaletten och att ta sig fram.

Jag spenderade en weekend i London, besökte Tate Modern, Picadilly och Globe Theater, åt på goda restauranger och vandrade längst stadens vackra gator. Det var fantastiska dagar som bjöd på mycket och mest minns jag Billy Elliot - the musical!

Charlotta, Uppsala
ONS, 22 MAJ 2013
4.5
Billy Elliot var en fantastisk föreställning!

Vi har sett MÅNGA musikaler och denna är bland de bästa! Vilken känsla när Billy "flyger" över scenen. När gruvarbetarna ger sig ner i gruvan, scenen endast belyst med pannlampor. Numret med kompisen som klär sig i kvinnokläder, vilka talanger! Du MÅSTE bara se den. Att boka genom londonmusikaler, som vi gjort flera gånger, har för oss fungerat utmärkt!"
Thomas P, Landskrona
MÅN, 20 MAJ 2013
4.5
Den här musikalen påverkade mitt liv, jag skojar inte.

Jag har aldrig skådat något mer fantastiskt. Jag andades Billy Elliot i varje andetag flera månader efteråt. Ett måste om du är i London!!!


Flora, Mora
MÅN, 20 MAJ 2013
4.5
Billy Elliott är en definitiv fyra för mig.

Att den inte får en femma beror på två saker: Lite svårt att fatta den dialog som pågick före andra akten och sen tyckte jag sången i rollen som mormor blev lite hängande i luften. Pojken som spelade Billy var fantastisk. Alla i vår familj grät när han pratade med sin döda mamma. Tycker också om regin på rollen som den döda mamman. Billy och hans bästis övertygade i spelet. Dansläraren och hennes dottter gjorde sina roller oerhört bra. En klassisk musikal med mycket skratt, dramatik och lite tårar. Duktiga dansare, sången var bra (kanske inte fantastisk), regin utmärkt. Gillade scenografin väldigt mycket. Missa inte den musikal när du är i London!

Vivianne, Karlsson
MÅN, 20 MAJ 2013
4.5
En av de bästa musikaler jag har sett.

(Kanske inte så konstigt att den gått i 10 år nu). Duktiga deltagare och charmig lokal (har liksom perfekt känsla) dvs Victoria Palace Theatre.

Sonja, Göteborg
MÅN, 20 MAJ 2013
4.5
En av de bästa musikaler jag har sett.

(Kanske inte så konstigt att den gått i 10 år nu). Duktiga deltagare och charmig lokal (har liksom perfekt känsla) dvs Victoria Palace Theatre.

Sonja, Göteborg
MÅN, 20 MAJ 2013
4.5
Billy Elliot var helt fantastisk, bland det bästa jag sett.

Scenografin, musiken, dansen - allt var super. Rekommenderas varmt!!!

Marie-Louise, Stockholm
MÅN, 20 MAJ 2013
4.5
Rörig

Vi gillade inte musikalen. Vi hade sett fram mot att höra Elton Johns musik som vi älskar. Tråkigt med förinspelad musik. Det ger ingen känsla för varken skådespelarna el publiken.
Skränig,rörig föreställning. Vi gick efter pausen.

Charlotte, Stockholm
MÅN, 06 MAJ 2013
4.5
En fantastisk föreställning!

Även om jag har sett filmen tre gånger och satt med mina "filmglasögon" på mig, så rycktes jag med i historien. De sceniska lösningarna och regin utnyttjade teaterns möjligheter att förmedla stämningar och bilder. Ett fantasktiskt samspel mellan de unga skådespelarna (barnskådespelarna) och de mer rutinerade. En föreställning

Urban, Hammarö
ONS, 24 APR 2013
4.5
Superb föreställning

En helt särklass föreställning! Hade sett filmen innan men musikalen var i sin särklass. En av de bästa musikaler jag har sett hittills. Mycket gripande och innehållsrik föreställning. Dansen och musiken var imponerande. Enskildas sång och röst som mormor och mamman kunde varit bättre.
hälsningar/Feri

Farkhondeh, Stockholm
MÅN, 01 APR 2013
4.5
Billy Elliot enastående

Jag gråter än! Har aldrig i mitt långa liv någonsin tidigare upplevt en sådan otrolig dansare. Tade Biesinger från Utah, USA, var denna föreställnings Billy. Han behärskade alla varianter till fulländning. Även lille Michael var fantastisk. Föreställningen som helhet kände jag väl igen från den underbara filmen. Missade naturligtvis en hel del av vad som sades, dialekten är hopplöst svårförstådd för en utlänning. Men, det gjorde ingenting, när man sett filmen och även hade textremsan som stöd.
När jag besöker London igen står Billy Elliot högst upp på önskelistan. Den kan jag se hur många gånger som helst. MEN, inte från grand circle! Hiskeligt trångt för benen, jag är ändå bara 158 cm lång. Royal circle tror jag ger bästa sikt över scenen och förhoppningsvis större benutrymme.

Gunborg, Blidö
SÖN, 31 MAR 2013
4.5
Fantastisk!

Underbar musikal! Bra skådespelare, speciellt huvudpersonen Billy Elliot 12 år! Han var så duktig.

Lotta, Kullavik
SÖN, 31 MAR 2013
4.5

Boka biljetter

Antal
Datum
När
Platsinformation

Victoria Palace Theatre
Victoria Street
London
SW1E 5EA

Föreställningsinfo

Kvällsföreställning
Monday to Saturday 7.30pm

Matiné
Thursday and Saturday 2.30pm

Bokas från
2015-03-27

Bokas till
2015-12-19

Föreställningens längd:
3 hours

Vägbeskrivning
Vägbeskrivning

Vägbeskrivning
Närmaste tunnelbanestation: Victoria Station (Victoria/District/Circle Line). 2 minuters promenad till teatern.

Se på en karta Se på en karta

scroll flags right
08-551 13 444 08-551 13 444 E-post E-post


Till varukorgen